Kanetsune 2500 -sarjan kokkiveitsi, jossa 18,5cm pitkä terä.
Kanetsune veitsissä on taottu kolmikerrosrakenne, jossa kyljet ovat pehmeämpää SUS410 terästä. Ydinterä on äärimmäisen kovaa ja laadukasta Takefu Shiro2 -hiiliterästä, jonka kovuus rockwell asteikolla on huimat C62-63! Veitsissä on laminoitu puukahva, joka istuu hyvin ja tuntuu kädessä miellyttävältä. Kahva kestää erityisen hyvin kulutusta ja on päivittäisessä käytössä myös erittäin hygieeninen. Veitsien teroituskulma on sama kuin suurimmassa osassa japanilaisia veitsiä eli 10 astetta. Mikäli veitset ovat kosteissa paikoissa, alkaa terän ydin tummumaan mutta se ei käytännössä haittaa lainkaan. Tämä kertoo vain että kyseessä on äärimmäisen kova terärakenne, jonka takia suosittelemme veitsen kuivaamista heti käytön tai pesun jälkeen. Kanetsune veitset ovat hinta-laadultaan mielettömän hyviä työvälineitä, jotka soveltuvat täysin myös ammattilaisille! Kaikki Kanetsune veitset valmistetaan Sekissä, Japanissa yli 800 vuotisen japanilaisen miekan valmistustekniikan perinteitä noudattaen ja nykyteknologiaa hyödyntäen. Japanilaiset keittiöveitset ovat erittäin kovaa ja ohutta metallia. Siksi niitä ei saa hakata tai vääntää mihinkään koviin aineksiin, kuten jäiseen tai luiseen lihaan, kookospähkinään, säilykepurkin kansiin tms. Vaarana on konkreettinen palojen irtoaminen terästä. Laadukkaita keittiöveitsiä ei myöskään tule koskaan pestä astianpesukoneessa, vaan mielellään heti käytön jälkeen nopea vesipesu ja kuivaus. Säilyttämiseen soveltuvat kaikkia ratkaisut, joissa veitsien terään ei pääse hakkaamaan muita metalleja, kuten esimerkiksi jos veitset säilyttää vetolaatikossa muiden keittiön pienvälineiden kanssa. Kanetsune veitset toimitetaan omissa lahjakoteloissaan.
|