Etusivu Uutuudet Tarjoukset Yhteydenotto Oma asiakastili Veitsen teroitus Käyttötarkoitus Videot Chaîne des Rôtisseurs
Tuotehaku
Anna tuotehaun hakusana
 
Laajennettu haku
Tuoteryhmät
English Suomi
Valmistajat
Tietosivut
Eniten ostetut
Victorinox Fileointiveitsi 20cm Victorinox Fileointiveitsi 20cm
25.00€  29.00€
MAC Posliinipuikko, 21,5cm MAC Posliinipuikko, 21,5cm
23.50€
RAN Kokkiveitsi/yleisveitsi 20cm RAN Kokkiveitsi/yleisveitsi 20cm
154.00€  159.00€
Victorinox kokkiveitsi/yleisveitsi 20cm Victorinox kokkiveitsi/yleisveitsi 20cm
36.00€  44.00€
Koristeluveitsi, käyräpää Koristeluveitsi, käyräpää
4.90€
Kulmaohjurit teroituskivelle, Global Kulmaohjurit teroituskivelle, Global
11.00€
Käyttötarkoitus / www.veitset.fi

veitsi_ote_leikkaaminen_veitsen_kytt_leikkuu_tyyli__veitset.fi

Mitä suurempi tuote, sitä isompi veitsi - mitä pienempi tuote, sitä pienempi veitsi.

Yhdellä veitsillä voi tehdä monenlaista. Muutamia poikkeuksia toki on, fileointiveitsi kalalle sekä sahateräveitsi tuoreelle/kovakuoriselle leivälle.

 

veitsiote 
 
Oikea ote veitsestä on hyvä opetella. Kuvassa näkyy kuinka veistä kannattaa pitää kädessä. Tällä otteella ranne pysyy rentona, terää on helpoin kontrolloida, eikä se kallistele sivuille. Mitä enemmän pilkot, sitä luontevammaksi ote muuttuu. Muista vielä leikatessasi aina käyttää viiltävää liikettä!

Kokkiveitsi on monikäyttöisin veitsi jota käytetään eniten ja toimii yleisesti ottaen kaikkeen leikkaamiseen. Kokkiveitsien terät ovat 15-40cm pitkiä, yleisin pituus on 20cm.

Kokkiveitsen terä kaareutuu ylöspäin teränkärkeä kohti mentäessä. Tämän takia veitsen kärkeä yleensä pidetään kiinni leikkuulaudassa niin veitsi keunuu hyvin, tässäkin leikattaessa liike on viiltävä. Kokkiveitsellä on hyvä pilkkoa kasviksia, juureksia, hedelmiä, lihaa ym. Poistaa kalvoja lihasta. Lihaa leikattaessa on hyvä muistaa että veitsen terä olisi mahdollisimman pitkä, aina mitä enemmän veitsellä joutuu ”sahaamaan” sitä epäsiistimpi leikkuupinta on.

 arcos_kokkiveitsi

Arcos kokkiveitsi 20cm terällä.


Santoku on Japanilaistyylinen kokkiveitsi yleiseen paloitteluun, erityisesti kasviksille.

Santoku-veitsien terät ovat 12-18cm pitkiä.

Santokussa on lähes sileäterä ja leikattaessa veistä useasti pidetään kokonaan ilmassa. Lyhyemmän teränsä takia veitsi ei sovellu niin hyvin lihan leikkuuseen. Santoku mallinen keittiöveitsi on noussut pikkuhiljaa lähes yhtä suosituksi kuin perinteinen kokkiveitsi.

Ovaalihionnat veitsissä ehkäisevät leikattavan tuotteen tarttuvuutta terään sekä tuovat paljon ulkonäköä.

arcos_santoku_kokkiveitsi
 Arcos Santoku ovaalihiottu 18cm terällä.


Nakiri on Kiinalaistyylinen kokkiveitsi kasvisten paloitteluun. Nakiri-veitsien terät ovat 14-18cm pitkiä, usein 16cm.

Nakiri on suorakaiteen mallinen kokkiveitsi ja terä lähes sileä. Leikkuu tyyli samankaltainen kuin Santokussa. Nakiri sopii erinomaisesti ”naputtamiseen” eli hieman hakkaavempaa leikkaamista muistuttavaan tyyliin, mutta ei kuitenkaan kirveeksi eikä koville aineksille tai luille sillä vaarana konkreettisten palojen irtoaminen. Monen mielestä Nakiria hyvä käyttää siitäkin syystä että veitsen saa hyvin tuettua rystysiä vasten leikattaessa, mikä ehkäiseen terän osumista sormiin.

 mac_kokkiveitsi_nakiri

Mac Nakiri 16cm terällä.


Fileointiveitsi on kalalle tarkoitettu taipuisa ja ohut teräinen veitsi. Fileointiveitsien terät ovat 16-32cm pitkiä. Mitä pienempi kala sitä lyhyempi teräinen fileointiveitsi ja mitä suurempi kala sitä pidempi teräinen fileointiveitsi.

Kalaa leikatessa pätee sama sääntö kuin lihallakin. Mitä pidempi terä veitsessä sitä vähemmän veitsellä tarvitsee sahata eli jälki pysyy siistimpänä. Graavia leikattaessa on syytä olla pitkä ja terävä veitsi että saadaan siistiä ja ohutta jälkeä. Monesti graavisiivut ovat liian paksuja koska kalaa on leikattu liian tylsällä veitsellä.

 arcos_fileerausveitsi_kokkiveitsi
 Arcos fileointiveitsi 28cm terällä.


Vihannesveitsi on nimensä mukaan pienemmille vihanneksille tarkoitettu lyhytteräinen veitsi. Vihannesveitsien terät ovat 10-15cm pitkiä. Yleisin terän pituus 12cm.

Vihannesveitsi on myös erittäin paljon käytetty veitsi ja löytyy jokaiselta ammatti/kotikokilta. Näppärä kokonsa puolesta, soveltuu pieneen ja tarkkaan jälkeen. Soveltuu hyvin henkilöille jotka eivät tykkää isoteräisistä veitsistä.

ran_damascus_vihannesveitsi_knife  

Ran Damascus vihannesveitsi 12cm terällä.


Kuorimaveitsi on tarkoitettu vihannesten, juuresten sekä hedelmien kuorimiseen. Kuorimaveitsien terät ovat 6-8cm pitkiä. Kuorimaveitsiä on kahta erilaista mallia, sileäteräisenä sekä kynttä muistuttavalla kaariterällä.

Kuorimaveistä käytetään kädessä pidettävien tuotteiden työstämiseen. Kuorimiseen, sienten renssaukseen, mansikoiden lohkomiseen ym. Pienten tuotteiden pienimiseen sekä koristeiden tekemiseen. Käyräpäinen on todella hyvä kaikkeen mitä leikkaat tai kuorit niin että peukalo osuu terään.

global_g2_gsf15_kokkiveitsi  

Global kuorimaveitsi 8cm terällä.

arcos_kokkiveitsi_kuorimaveitsi  

Arcos käyräpäinen ”kynsi” kuorimaveitsi 6cm terällä.


Leipäveitsi on nimensä mukaisesti tarkoitettu nimenomaan leivän leikkaamiseen ja se on aina sahateräinen. Leipäveitsien terät ovat yleisesti 20-22cm pitkiä.

Leipäveitsi on lähes pakollinen tuoretta tai kova kuorista leipää käsiteltäessä. Teräväkään kokkiveitsi ei leikkaa siististi leivän pintaa.

mac_kokkiveitsi_leipveitsi  

Mac leipäveitsi 22,5cm terällä.


Kondiittoriveitsi on myös sahateräinen leipäveistä pidempi veitsi jossa on pyöristetty kärki. Kondiittoriveitsien terät ovat yleisesti 25cm pitkiä.

Kondiittoriveitsi on hyvä apuväline esim. kakkupohjia leikatessa. Mikäli leikkaa kakkupohjaa leipäveitsellä, veitsen terävä kärki kerää itseensä taikinaa ja jäljestä tulee epäsiistimpi. Kondiittoriveitsi soveltuu leiville, kakuille, piirakoille, pasteijoille ym. leivonnaisille.

victorinox_kokkiveitsi_leipveitsi  

Victorinox kondiittoriveitsi 26cm terällä.


Tomaattiveitsi on pienempi sahateräinen veitsi jota saatavana pyöreällä tai terävällä kärjellä.

Tomaattiveitsi on nimensä mukaisesti tarkoittu tomaatille mutta toimii loistavasti myös muille pehmeämmille vihanneksille. Todella hyvä veitsi esim. aamupalapöydässä.

 victorinox_kokkiveitsitomaattiveitsi

Victorinox tomaattiveitsi 11cm terällä.


Boningveitsi on erittäin jäykkäteräinen lihojen/luiden putsaukseen tarkoitettu veitsi. Boningveitsien terät n. 16cm pitkiä.

Boningveitsi on hyvä apuväline paljon riistaa/lihaa käsitteleville henkilöille.

arcos_boningveitsi_kokkiveitsi  

Arcos boningveitsi 16cm terällä.


Nylkyveitsi on ylöspäin kaareutuvalla jäykällä terällä varustettu veitsi joka soveltuu riistan avaamiseen ja nylkemiseen. Nylkyveitsien terät 12-18cm pitkiä.

Pakollinen apuväline riistaa käsitteleville henkilöille.

 victorinox_nylkyveitsi_kokkiveitsi

Victorinox nylkyveitsi 12cm terällä.


Tässä lyhyt esimerkki mille kukin veitsi on tarkoitettu. Kaikille veitsille löytyy vielä paljon asioita mitä niillä voi tehdä. Mikäli mieleen tulee jotakin lisättävää tai kysyttävää veitsien käyttöön liittyen niin voit ystävällisesti laittaa sähköpostia tai soittaa  •  info@veitset.fi  •  040 565 1155  •  kiitos jo etukäteen!

Ostoskori
0 kpl
Maksutavat
Tarjoukset
Victorinox Leipäveitsi Damast LE 2021 Victorinox Leipäveitsi Damast LE 2021
490.00€  599.00€
MAC Kokkiveitsi 20cm taottu/ovaalihiottu MAC Kokkiveitsi 20cm taottu/ovaalihiottu
139.00€  162.00€
Yaxell Super Gou Ypsilon kokkiveitsi 20cm Yaxell Super Gou Ypsilon kokkiveitsi 20cm
539.00€  599.00€
Veitsipussi, 8 veitselle Veitsipussi, 8 veitselle
8.00€  12.00€
Arcos Veitsitukki, 6 osaa Arcos Veitsitukki, 6 osaa
74.00€  99.00€