Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:
Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt
Unohditko salasanasi? Palauta salasana
Upea Eva Solo Nordic Kitchen -sarjan kokkiveitsi, jossa 20cm pitkä terä.
Eva Solon Nordic Kitchen -sarjaan kuuluvat keittiöveitset on suunniteltu Tanskan kokkimaajoukkueen pyynnöstä. Veitset valmistetaan japanilaisia perinteitä kunnioittaen samalla metodilla kuin terävyydestään ja kestävyydestään tunnetut samuraimiekat. Taitavien metalliseppien toimesta veitsen runkona toimivan teräsytimen päälle on taottu 66 kerrosta japanilaista AUS 10 damascus-terästä(HRC 60). Valmistusmenetelmän ansiosta veitset ovat huikean teräviä ja veitsien selkä on kapea, mikä vähentää leikkausvastusta.
Erityistä huomioita on kiinnitetty myös kahvaan, jonka muoto mahdollistaa useita eri otteita veitsestä ja jonka selkäpuolella, kahvan ja terän liittymäkohdassa, on myös peukalolle tarkoitettu tasanne japanilaistyylistä tarkkuustyöskentelyä varten. Kahvan peräosassa oleva tasainen metallivahvike on suunniteltu valkosipulin ja pähkinöiden murskaamiseen. Kahvan puuosa on pakkapuuta, joka kestää hyvin kosteutta ja jonka pito on erinomainen märässäkin kädessä. Veitsien teroituskulma on aasialaiseen tyyliin erittäin pieni, 10-13 astetta per puoli.
Veitsien balanssi (terän ja kahvan painojakauma) on sovitettu tasapainoiseksi siten, että intensiivinenkään työskentelysessio ei rasita kättä kohtuuttomasti. Laadukkaat keittiöveitset ovat erittäin kovaa ja ohutta metallia. Siksi niitä ei saa hakata tai vääntää mihinkään koviin aineksiin, kuten jäiseen tai luiseen lihaan, kookospähkinään, säilykepurkin kansiin tms. Vaarana on konkreettinen palojen irtoaminen terästä.
Laadukkaita keittiöveitsiä ei myöskään tule koskaan pestä astianpesukoneessa, vaan mielellään heti käytön jälkeen nopea vesipesu ja kuivaus. Säilyttämiseen soveltuvat kaikkia ratkaisut, joissa veitsien terään ei pääse hakkaamaan muita metalleja, kuten esimerkiksi jos veitset säilyttää vetolaatikossa muiden keittiön pienvälineiden kanssa.
Tuotteen toimitusaika n. 2-3 viikkoa.