Seuraa meitä


Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Veitsen teroitus

0,00 €
sis. 24 % ALV

 Veitsen teroituksen hinnat alkaen 9€/kpl + postikulut. 

(Veitsien itse tuominen/hakeminen myös mahdollista, tällöin säästät postikulut.)

Hintaan vaikuttavat veitsien määrä, terän laatu ja missä kunnossa veitsi on. Mikäli terään on tullut kuoppaa puikon käytön jälkeen tai jos siitä on lähtenyt pieniä palasia, joudutaan terä ajamaan kokonaan uudelleen mikä maksaa vähän enemmän. Sahalaitaveitsien teroitus onnistuu myös. Veistä ei saa piloille muuta kuin katkaisemalla sen. 

Kaikki veitset pystyy teroittamaan, vaikka terän kärki olisi katkennut tai paloja irronnut. Yleisin syy teroituksen epäonnistumiseen on väärä teroituskulma tai kulmat ovat väärät minkä takia veitsi menettää teränsä nopeasti. 

Teroitukseen käytämme sähköllä toimivia pysty/vaaka vesitahkoja sekä nahka/huopalaikkoja ym. Teroituksista sovittava aina etukäteen. Puhelimitse: 0405651155 tai Sähköpostitse: info@veitset.fi 

Teroitusta vaativat veitset voi lähettää osoitteeseen:

Knife Union Oy

Lukonmäentie 12

05950 Hyvinkää 

 


Timanttilasta on käsikäyttöisistä teroittimista helppokäyttöisin ja tehokkain. Teroituskulman pitäminen on lastamallisella teroittimella puikkoa helpompaa, joten virheen mahdollisuus siinäkin pienenee. Timanttilasta ei myöskään tarvitse öljyä eikä vettä, kuten vastaavat teroituskivet. 

Aseta veitsi pöydänkulman tai paksun leikkuulaudan reunaa vasten ja katso että veitsen hamarapuolen ja teroittimen väliin jää oikea korkeus, niin kulma on oikea. (Alapuolella eri veitsien teroituskulmat ja väliin jäävät korkeudet.) 

Timanttilastalla teroitettaessa veitsi ei liiku, vaan teroitinta liikutetaan tasaisesti koko terän mitalta. Pyörivä liike on tehokkain, mutta suoriakin vetoja voi vetää pitkin terää. Isoa promallista lastaa voi käyttää myös puikkomaisesti, eli vetää veistä oikeassa kulmassa pitkin timanttilastan kylkeä.

Timanttiviilalla teroitat kaikki teroitusta vaativat esineet japanilaisesta huippuluokan keittiöveitsestä viikatteeseen. Timantti on kovin tunnettu materiaali ja siksi soveltuu hyvin teräsveisten teroittamiseen. Teroittimen pinnassa on timanttipölyä, joka teroittaa veitsen tehokkaasti.

Teroituspuikon käyttö vaatii taitoa että kulma pysyy koko ajan oikeana, lisäksi se pyöristää veitsen kulmat ajan myötä hyvin todennäköisesti. On erittäin vaikeaa pitää veistä ja puikkoa koko ajan oikeassa kulmassa kun kädet liikkuvat. Lisäksi teroituspuikko tekee ajan saatossa pienen kuopan terän alkuosaan, koska se ei ikinä lähde teroittamaan terää heti tyvestä.

Välistä vedettävät veitsenteroittimet eivät pidä teroituskulmaa oikeana. Jonka takia veistä pitää vähän väliä vetää teroittimesta, eikä veitsi silti tule kunnolla teräväksi.

Ensiapuna veitsen tylsistymiselle voidaan hioa veistä molemmin puolin keraamisen esim. kahvikupin pohjaa vasten oikeassa kulmassa. Täysin tylsää veistä ei kuitenkaan saada takaisin teräväksi tällä menetelmällä. 

Konepesussa veitsen tylsymisen syy on pesuaine, mikä kovettaa veden erittäin kovaksi. Se on kuin hieno hiekka puhallus veitsen terävälle terälle. Vaikka veitselle olisi omapaikka koneessa missä se ei osu muihin välineisiin, se ei tarkoita etteikö veitsi tylsyisi pestäessä.

Veitsi kannattaa pestä käsin heti käytön jälkeen kuumalla vedellä ja kuivata heti. Mikäli on leikannut kanaa, kalaa tai valkosipulia kannattaa käyttää myös vähän pesuainetta. Etenkin japanilaiset veitset saattavat alkaa tummumaan terästä mikäli niitä pidetään pitkään kosteana. Tämä johtuu niiden hiilipitoisesta erittäin kovasta metallista, mikä mahdollistaa terän säilymisen pitkään terävänä.

Keraamisen veitsen teroittaminen on mahdollista, mutta se vaatii huomattavasti enemmän työtä kovuutensa takia. 

Aina kun veistä teroitetaan, pitää 'yli' mennyt terä saada pois että veitsi saadaan teräväksi. Tämä käy helpoiten vetämällä terää esim. puisen leikkuulaudan reunaa tai jotakin muuta puista vasten. Ohuella paperilla on hyvä kokeilla kuinka terävä veitsi on, lisäksi sillä näkee helposti jos terässä on huonoja kohtia mitkä vaativat vielä viimeistelyä.

 


Teroituskulmat

- Mac 10-15°           = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm

- Ran 10-15°           = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm

- Global 10-15°        = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm

- E-Picure 10-15°      = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm

- Bon Chef 10-15°    = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm

- Kaneyoshi 10-15°   = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm

- Arcos 20°              = kokkiveitsi n. 1,5cm ja juuresveitsi n. 1cm

- Victorinox 20°        = kokkiveitsi n. 1,5cm ja juuresveitsi n. 1cm

- KAI 10°                 = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm 

- Wüsthof  14-20°         = kokkiveitsi n. 1,5-2cm ja juuresveitsi n. 1cm 

- GOU 10°               = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm 

- ZEN 10°                 = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm 

- Masahiro 10°         = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm 

- Sanelli 20°            = kokkiveitsi n. 1,5-2cm ja juuresveitsi n. 1cm

- Pro Balance 10-15°    = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm 

- Tamahagane 10-15°  = kokkiveitsi n. 1cm ja juuresveitsi n. 0,5cm 

 

Yleisesti Japanilaiset 10-15° ja eurooppalaiset keittiöveitset 20°.

 


Teroita veitsi aina ennen kuin se on täysin tylsä, näin teroitus käy helpoiten.

Veitsen teroituksessa on oleellisinta oikea teroituskulma, veitsen teroitus väärässä kulmassa tylsistää veistä entisestään.

Mikäli teroitus ei onnistu, siitä tulee kysyttävää tai haluat että teroitamme veitsenne ota yhteyttä: 0405651155 tai info@veitset.fi

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


}