Vuodesta 1932 toimineen suuren japanilaisen veitsivalmistajan Yaxellin veitset tunnetaan ympäri maailman niin laadustaan, suorituskyvystään kuin kauneudestaan. Ne ovat kansainvälisesti ammattilaisten suosimia veitsiä, mutta vetoavat yhtä lailla laajasti laatutietoisiin kotikokkeihin.
MON-veitsien lyömätön teränlaatu on saatu käyttämällä parasta mahdollista nykyteknologiaa yhdistettynä vankkaan kokemukseen ja osaamiseen ammattimaisten keittiöveitsien valmistamisesta. Veitset valmistetaan Sekissä, Japanin veitsen- ja miekanvalmistuksen pääkaupungissa, jossa ammattilaisten huikeat taidot ovat hioutuneet vuosisatojen ajan, sukupolvelta sukupolvelle, alkaen aina perinteisistä japanilaisista miekantaontatekniikoista.
MON-veitsissä on äärimmäisen terävä leikkuukulma. Terän ydin on japanilaista VG10-terästä, joka on sekoitus kobolttia, molybdeeniä ja vanadiinia. Kolmikerroksisen taotun veitsen kyljet ovat korkealuokkaista ruostumatonta terästä. Erityisen lämpökäsittelyn ansiosta veitsissä saavutetaan Rockwellin asteikolla huikea kovuus, HRC61. Tämä paitsi mahdollistaa veitsen terän pitävyyden kovassakin käytössä pidempään, myös tekee veitsen teroittamisesta helpompaa ja nopeampaa.
Kahva on elintarvikeviranomaisten hyväksymää mustaa kangas-micartaa, joka valmistetaan pellavasta ja hartsista. Materiaalina se on erityisen vahvaa ja kovaa kulutusta kestävää. Kahvan alaosa on korkealuokkaista ruostumatonta terästä. Kahvan päätä koristaa taottu Yaxellin logo. Suosittelemme!